2007. 08. 28. Florida

Délelőtt semmi érdekes nem történt, ebédelni kínaiba mentünk, valami tökszerű lilahéjú akármit ettem rizzsel, egész jó volt, csak nem túl változatos. Munka után irány a beach végre! A fő kérdés a kocsikulcs elhelyezése volt, de a távirányító eltávolítása után egész jól fel tudtam applikálni a fürdőgatyámra, a kulcs meg vízálló. Célpontként városunk, Fort Lauderdale tengerpartján található Haägen-Dazs fagyizóját néztem ki (meglepő, mi?). 10 mérföld, kb. 20 perc autózás, majd egy kis öblön átkelve (tele van a környék kis csatornákkal, öblökkel, Ft. Lauderdale-t állítólag Velencéhez hasonlítják itt) megérkeztem a partra. Egy parkolóházban álltam meg, mégiscsak biztonságosabb, meg egyszerűbb is volt. Először elmentem a fagyizóba és vettem egy Bailey’s shake-et, majd ezzel kiültem a homokos partra. Elég jó érzés volt H-D fagyishake-et szopogatva a pálmafás homokos floridai parton a hullámzó óceánt nézni a lassan lenyugvó nap sugaraiban. :)

Visszasétáltam a kocsiba, leraktam mindent, csak törülközőt meg papucsot vittem vissza a partra, majd irány a víz! Elég nagy szél volt, szóval hullámzott rendesen, a másfél méteresek se voltak ritkák. A víz meglepően meleg volt, szerintem legalább 25 fokos. Mondjuk ilyen időjárás mellett ez érthető. Egy darabig lebegtem a vízen fel-le, majd a partról figyeltem az érkező fiatal szörfös gyerekeket, ahogy próbálják meglovagolni a nekik túl kicsi hullámokat. A víz fölött sirályok repkedtek, néha feltűnt egy-két pelikán. :)

Nagyon kultúráltan ki van építve végig az egész part, mindenhol baywatch-os őrtornyok, zuhanyzók, szemét alig. Mivel hosszú és széles a part, egyáltalán nincs tömeg. Szóval elég szimpatikus a hely.

Sötétedésre értem haza, a hatalmas hold alacsonyan világított...