2007. 08. 27. Florida

Megvan a csomagom! Reggel felhívtam a svájci Swiss-t, ahol megnézték, szerintük a csomag megérkezett Miamiba és el is küldték a szállodámba. Az amerikai Swiss csak hely idő szerint délután 2-től volt elérhető. Indulás előtt a biztonság kedvéért lenéztem a portára, ahol csodák csodája ott volt a csomagom! Érdekes, minden portás azt mondta, hogy azonnal hívnak, ha érkezik valami. Az akkor épp ügyeletes csajszinak ez úgy látszik, nem jutott az eszébe. Boldogan hurcoltam fel a második emeletre a csomagot, amikor észrevettem, hogy valami nem stimmel. Az oldalsó fogantyú egyik végét tőből kitépték. Ehhez elég erőteljes mozdulat kellhetett, nem is igazán értem, hogy sikerült. A lakatom leszedték, a csomagom kinyitották, a benn található papír szerint azonosítás céljából. Mondjuk nem tudom, néhány pólóból és zokniból hogy azonosítottak volna, főleg, hogy a nagy azonosító címke mellett minden csomagra ragasztanak kis vonalkódot is, gondolom pont az ilyen esetekre, ha elveszne a nagy. Na mindegy, az a lényeg, hogy megkaptam, és úgy tűnik, semmi nem hiányzik a táskából. Délután felhívtam az amerikai Swiss-t is, ott azt mondták, pénteken feladták a csomagot. Valószínűleg a reptéren túl rondán írta fel a gyerek a címet, és egy 3-ast 2-esnek néztek, ezért ért ide ilyen lassan. De ez csak az én teóriám. Felhívtam a sérült csomagokkal foglalkozó részleget is, ahol nagyon kedves volt a csaj, és azt mondta, hogy ha megvan a számla, a régi árát talán kifizetik (nem hiszem, hogy megvan), vagy a javíttatás költségét. Kíváncsi leszek.

Kajálni indiaiba mentünk a mexikói kollegákkal, egy viszonylag elegáns helyet mutatott a GPS másodszorra, az első találat nem létezett. Nem rossz az indiai kaja, de most már tényleg igyekszem elkerülni, mert a mindenféle brutál fűszerektől általában rosszul leszek.

Munka után azt terveztem, hogy gyorsan beugrok egy Apple Store-ba, majd irány a Beach. Ebből az lett, hogy elmentem az Aventura Mall-ba, és kb. este 8-ig ott is ragadtam. Szokásos, szorozzuk meg a Westendet legalább kettővel (színvonalban is), ilyen kb. itt egy nagy bevásárlóközpont. Hamarosan bele is futottam egy Haägen-Dazs fagyizóba, ahogy a sima gombócos fagyi mellett van pár érdekesség is, de nem olyan kultúrált, mint a rendes kelyhes H-D helyek. Ittam egy Belgian Chocolate shake-et kb. 2 doboz fagyi áráért, de megérte. Tej alapú turmix volt belgacsokis fagyiból tejszínhabbal és csokireszelékkel, mindez csokiöntetre töltve... Elég jó volt. :)

Aztán irány az Apple Store, ahol teljesen leragadtam egy iPhone-nál. Iszonyatosan jó cucc! Vannak még hiányosságai, de ha otthon is tudnám használni és nem kéne 2 éves amerikai telefon-előfizetést venni hozzá, már tuti itt lenne a zsebemben.

Aztán még bóklásztam egy kicsit az Apple Store-ban meg a Mall-ban, majd teliholdas, brutál fülledt meleg éjszakában vezettem haza.

Vacsora közben rájöttem a megfejtésre is! Azért veszett el a csomag, mert a letépett fogantyún volt az eredeti csomag ID...