2007. 08. 26. Florida

A reggel megint programkereséssel telt el, a florida.hu-ról kb. az derült ki, hogy itt csak botanikus kertek és állatkertek vannak, aztán irány a beach. Gondolkoztam valami aligátoros hely megtekintésén, de miután két weboldalon is három kattintás után már az aligátorhúsnál és a bőrpénztárcáknál tartottak (pl. gatorama.com), úgy döntöttem, ezt inkább kihagynám. Voltam már egyszer ilyen krokodilos helyen, szörnyű volt, hogy pár nm-en unatkoztak a hatalmas állatok.

Mostam ruhát, ami persze nagyon nehezen szárad a páratartalom miatt, most a pólóm székre akasztva a légkondi előtt szárad, remélem, reggelre lesz belőle valami.

A Monkey Jungle-ről azt írták, hogy a majmok vannak szabadon, az emberek vannak ketrecben. Jobban hangzik, nem? Jó messze van, Miami déli részén, kb. egy óra alatt értem oda. A propaganda szöveg persze csak részben volt igaz, ketrecfolyosókon lehetett körbesétálni, kívül mászkáltak egyes majmok, viszont sok helyen saját kalitkákba zárva unatkoztak/ugrándoztak a többiek. A "szabadon" lévőket kis tetőről lelógatott küblikből lehetett etetni, amibe ha kaját rakott az ember, a majmok felhúzták maguknak a láncon és kiették a tartalmát. Kb. ez volt a lényeg, mindenhol kaját kunyiztak a majmok. Aztán volt pár vezetett attrakció is, többek között Mia, az orángután csinált pár betanított mozdulatot nagy nehezen, látszott rajta, hogy rohadtul unja magát és utálja az egészet, volt egy gorilla, aki már sokkal lelkesebben járt két lábon meg hasonlók, aztán volt még majometetés meg vízishow, egy medence köré gyűlt sok vízparti majom és a bedobált gyümölcsökért másztak bele a vízbe. Néhány egyéb ketrecben volt pár papagáj meg iguána, aztán ennyi. Összességében vegyes érzelmekkel távoztam, mert jó volt látni a majmokat, egyesek tényleg viszonylag szabad környezetben élnek, de a többinek ez is csak sima állatkerti környezet kis kalitkákkal.




















Meg akartam nézni a pár sarokra található Bonsai Garden-t, de vasárnap sajnos zárva volt, szóval csak a kerítésen keresztül tudtam fényképezni egy-két minifát.



Az ebéd következett volna, ha a kinézett Garden of Eatin’ nyitva lett volna. Persze nem volt, és vagy egy órát vezettem, hogy odajussak. Semmi gond, irány a híres-neves Sublime, ami itt van a környéken, igazi kultúrált vegetáriánus étterem. Kár, hogy csak este 6 körül nyitott, mehettem tovább. Több címem nem volt, maradt a GPS, ami egy következő vegetáriánus éttermet javasolt. A címre elérve egy irdatlan nagy bevásárlókomplexum fogadott, a kajáldát persze sehol nem találtam. Eddigre már legalább 2 órája úton voltam, kezdtem kiborulni, szóval rákerestem a legközelebbi olasz étteremre (nem pizzériára), ami 2 sarokra volt, és bementem. Egyedül voltam az egész helyen, ami elég puccos volt, rendeltem egy vegetáriánus pizzát jeges teával, majd addig ettem, ameddig bírtam, a maradékot megkaptam dobozban. Medium pizza volt, tehát rohadt nagy, nem akartam abba a hibába esni, amibe szoktam, szóval amikor jóllaktam, inkább megálltam. Persze nem volt olcsó, de legalább kultúrált környezetben, késsel-villával étkezhettem.



Hazahoztam a maradék pizzát, ettem egy kis fagyit, majd kollégám kérésére felkerestem egy játékboltot, és vettem egy TMX Elmo-t. Ha valaki nem ismerné, ő az. Még nem tudom, hogy viszem haza, de ha lesz bőröndöm, akkor valahogy csak belefér...

Volt még egy Apple Store címem, meg akartam már végre nézni az iPhone-t közelről, el is autóztam Boca Raton-ba, de persze a bolt nem lett meg, csak megint egy hatalmas mall-komplexum körül keringtem órákig, majd besokalltam és hazajöttem. (Az apple.com szerint ott volt kb. mellettem, de nem találtam meg...)

Kapunk újságot reggelente, bele se lapoztam persze, a következő két szemléltető ábrán látható, milyen vastag errefelé egy vasárnapi magazin...