2006. 10. 26. Hollywood, Huntington Beach

A tegnapi nap szokás szerint hajnal 4-kor kezdődött, a melónak szerencsére dél körül vége is volt. Kinéztem egy olasz pizzériát a lakhelyem környékén, meg is találtam. Kint volt a felirat, all you can eat $6-ért. Gondoltam, kipróbálom. Nem volt túl nagy ötlet, a kipakolt kaják nagyja persze húsos volt, a választható pizzák is. Szóval ettem tésztát, salátát, krumplit, ilyeneket. Nem volt rossz, de pizzát akartam. Ma megpróbálok egy rendes pizzériát. Gyors közértezés és lepakolás után elindultam végre a nyugati partra.

Bár számítottam rá, eléggé kiábrándító a közlekedés, a hatalmas dugók. Hollywoodba még viszonylag normális idő alatt elértem, megtaláltam az Avalon klubot, ahol ma lesz Reel Big Fish koncert. Vettem egy jegyet, neten nem tudtam, mert a lakóhelyem nem USA, ráadásul sokkal drágább is lett volna. A parkolás is igen macerás, szerencsére az utcában simán meg lehetett állni, de max 1 órát lehet parkolni, és csak fémpénzzel lehet fizetni, ami nagyon fogy. Ahogy kiléptem a kocsiból, a híres csillagokat pillantottam meg az utcán. Azt hittem, ezekből csak pár van, de nem, sok utca végig van rakva a sztárok nevével. A távolban pedig megpillantottam a híres feliratot. Sétáltam egy kis kört a környéken (semmi extra), aztán bár még sok időm volt, elindultam a délre található Huntington Beach-re, moziba.









Nem volt még csúcsidő se, délután 4-5, de hatalmas dugók voltak végig. A 4-5 sávos pályák tele, csak araszolni lehetett. Nem tudom, mennyi idő alatt értem el a kevesebb, mint 50 mérföldre levő célig, de bőven 1 óra fölött. Lehet, hogy volt az 2 is. Az autóból fényképeztem párat Los Angeles belvárról, meg a dugóról.





A végén volt szakasz, ahol 8(!) sávra szélesült az út, ott már viszonylag jól lehetett haladni. Az egész környéknek mediterrán hangulata van, végig pálmafákkal. A parkolás nehezen ment, már nem volt elég apróm, de szerencsére találtam egy parkolóházat korrekt árral, $2 egy óra. A mozi közvetlenül a parton volt, még volt pár percem, szóval lefényképeztem megint egy olyat, amit csak a filmekben láttam eddig. Homokos part, szörfösök a vízben, kézilabdások a parton.









Az American Hardcore c. film nem érdekelhet túl sok embert, az egész környéken csak 2 moziban megy, ezért kellett ilyen messzire autóznom. $7 volt a jegy, 5:50-kor kezdődött a film. 5:40-kor mentem be a terembe, amikor már ment! Szóval sajnos lecsúsztam az elejéről. A teremben 4-5 ember lézengett összesen. A film érdekes volt, de azért majd megnézném az elejét is.

Sötétben jöttem ki, csináltam egy béna pálmafás holdas fotót, majd elindultam a hosszú útra haza, már nagyon álmos voltam.