2006. 10. 25. Kalifornia

A mai napom viszonylag gyorsan összefoglalható. Először 2 körül keltem, egy telefonhívásra, majd 4-kor a vekkerre. Kis készülődés után nekivágtam az I-10-es útnak a melóhelyig. Fura, de már ilyenkor is tele volt az általában legalább 4 sávos pálya. Azért jobban lehetett menni, mint nappal. Bevonultam egy napfénytől teljesen elzárt laborba, és 12 órán keresztül ki se mozdultam onnan. Sajnos volt egy-két bonyodalom, szóval nem nem végeztünk túl gyorsan.

Nap közben azért volt annyi időm, hogy guglizzak egy új vegi éttermet, a második legközelebbi a Veggie and Tea House volt. Egész nap egy kiflit ettem, szóval kellően éhesen érkeztem meg. A másikhoz hasonlóan keleti hangulatú hely, a kaják viszont már jobban hasonlítanak az amerikai ízekhez.Rendeltem valamit, amit ajánlottak, hozzá jázminos jeges teát, az egész volt $9.

A tea mellé kaptam egy kis bögre tofu-levest, ami elég íztelen volt, de nem rossz. Kis várakozás után elémraktak egy fahajót (!), rajta különféle cuccokkal. Két fajta saláta, tésztába tekert sajtos zöldségek, rizs, savanyú répaszeletek. Igazi kompozíció volt, kár, hogy a fényképezőgépet a kocsiban hagytam. Adtak hozzá még különféle szószokat, ezekbe mártogatva elfogyott minden. Nagyon finom volt.

Idő persze már nem maradt bemenni LA-be, mivel holnap is hajnalban kelek, szóval a környéken kerestem könyvesboltot és műszaki áruházat. Kisebb kavargás után lett mindkettő, jártam újabb hatalmas bevásárlóközpontban, kezdek rosszul lenni ezektől. A Postsecret könyvet a raktárból keresték elő nekem, még nem volt kipakolva, és kb. a 4. boltban meg is találtam azt az iPod tokot a kb. 20 féléből, ami nekem pont kellett.

Benéztem még a közértbe, ahol most raspberry cheescake fagyival boldogítottam magam, plusz vettem pár zöldséget meg zsemléket holnapra.