2006. X. 23. Budapest – Los Angeles

Újra itt, a nagy büdös USA-ban...

7-kor keltem nemzeti ünnepünkön, hogy lehetoleg elérjem a 11:20-as indulást. A taxist már ismertem korábbról, a sok lezárás ellenére elég korán kijutottunk a reptérre, szóval itt kezdhettem bóbiskolni az otthon elkezdett 3 órás alvás folytatásaként. Idovel becsekkoltam, feladtam a csomagokat, és benn egy itókát kerestem magamnak, mert kezdtem szomjas lenni. Megvettem életem legdrágább ice tea-jét, fél liter 665 Ft volt. Kicsit meglepodtem...

Lufthansa-val mentem, fociorrú gép vitt Frankfurtba:


Kiderült, hogy fél órát késik, ez kicsit zavart, mivel egy órám volt az átszállásra. A gépen ablak mellett ültem, kattintgattam serényen, ráadásul nem ült mellettem senki. Ittam két sört, hogy menjen tovább az alvás.




Persze a fél órából majdnem egy egész lett, szóval a reptéren sietnem kellett, de szerencsére megvártak. Frankfurtban elég szar ido volt, ezért is késett az én elso budapesti gépem. Az interkontinentális járat persze sokkal nagyobb volt, kétszintes, 747-es, a múltkor is ezzel jöttem szerintem. Fura, hogy a BUD-FRA járat milyen tágas volt ehhez képest, itt nyomorogtam rendesen, amikor az elottem ülok hátradöntötték a széküket. Szerencsére itt sem ültek mellettem, szóval azért elfértem. Elláttak kajával és piával boségesen, finom meleg vegan ebéd és vacsora volt, plusz ittam bloody mary-t, sört, Bailey’s-t, stb. Megnéztem két buta vígjátékot, amibol az egyik egész jó volt, aludtam kicsit, néztem ki az ablakon, és többnyire neteztem, olvastam az otthoni eseményeket az Indexen, és csevegtem MSN-en. Mivel megszunik a fedélzeti internet-szolgáltatás (nem volt jó biznisz?), az év végéig ingyen van. Szóval gyorsan elszállt a vagy 10 órás út.












Los Angelesbe már jó fáradtan érkeztem, szerencsére nem volt semmi gond a belépéssel, a csomagjaim is gyorsan meglettek. Melegebb idore számítottam, 20 fok körül volt a levego. Elbuszoztam az autókölcsönzobe, ahol kis várakozás után egy Mercury Milan-t kaptam, mivel ragaszkodtam hozzá, hogy nem akarok nagy dög autót vezetni. Elég szép kis járgány. :)


Természetesen hatalmas dugó volt este 7 körül, szóval volt vagy másfél óra, mire eljutottam Ontario városába, ahol a szállásom van. Becsekkoltam, megkerestem a szép kis szobámat (a dallasihoz nagyon hasonló, ugyanaz a szállodalánc), megnéztem az új Family Guy részt, ami pont ment a TV-ben, közben vacsora helyett (amit már lekéstem) ettem egy zsák mikrós popcorn-t, és gyorsan lefeküdtem aludni.