2006. II. 8. Dallas

Elég korán kezdem a munkát, kelés után egyből olvasom a céges maileket, majd reggel 8-tól minden nap telefonkonferencia. Mire beérek, már mindenki benn rohad (van, aki 6-ra jár!). Próbálom feltérképezni a szobánkat, minél kevésbé zajos pontot kiszúrni. Találtam magamnak egy egész jó helyet, amit ma elfoglaltak, és csak a legzajosabb asztalnál maradt hely. Na, ezen jól felhúztam magam. Kurva nagy élmény úgy dolgozni, hogy a nagy szerverekből jövő mély alapzaj mellé magasabb zörgés árad kb. 40-50 kisebb Sun gépből, amik előttem, mögöttem és mellettem vannak polcokra pakolva. Délután át is ültem máshova, mert már nem bírtam elviselni. Így aztán nem voltam valami barátságos és segítőkész ma, ez van.

Ebédelni tegnaphoz hasonlóan ma is hazajöttem, a menü: konzerv paradicsomleves tésztával, krumplipüré, majd a csodálatosan fantasztikus Hägen-Dazs triple chocolate. Nagyon nehéz abbahagyni a zabálását.

Délután szinte semmit nem csináltam. Ja, még reggel Ebay-ről megvettem a kiszemelt Disney DVD-t, ha már boltban nem találtam. Remélem, elküldik. Kisebb szenvedés volt kifizetni, de végül sikerrel jártam.

Meló után luwak kávé-keresőbe indultam, bár sejtettem, hogy a kinézett kávés cím nem szaküzlet lesz. (A luwak olyan kávé, amit cibetmacska-szarból csinálnak, mindenképp szereznem kell ilyet.) Persze egy már zárva talált sima étterem volt a kijelölt címen, de mindegy, nagyon jó helyre jutottam. Garland központját találtam meg, ami egy kis tér kis boltocskákkal és egy mozival. Nagyon hangulatos volt, igazi kisvárosi hangulat. A tér egyik oldalában tábla jelölte egy time capsule jelenlétét, 2041-ben fogják felbontani, és megnézni, mit hagyott ott a múlt emberei 50 évvel korábban. Jó ötlet. :)


Igyekeztem, hogy még hazaérjek vacsorára, hátha nem megint a dögunalmas salátát kell ennem. Szerencsém volt, az eddigi legjobb vacsorát kaptuk ma. Megmelegített kis baguette-ek, amikbe lehetett pakolni különböző salátákat, paradicsomot, uborkát, hagymát, sajtot, mustárt, az eredmény mennyei volt! Be is zabáltam két ilyen szendvicset, ami kissé soknak bizonyult, de hát nem lehetett otthagyni.

Kaja után egyből irány tovább a Rei-be. Gore-tex-es esőkabát kéne nekem, de olyat nem találtam. Mindenhol azonnal jönnek a dolgozók, és kérdezgetnek, hogy miben segíthetnek, itt persze nem járt a környéken egy dolgozó sem. Vagyis egy igen, de otthagyott, mielőtt megkérdezhettem volna, mit akarok. Van egy egész jó kabát, de ez Rei technológiát használ, nem Gore-tex-et. Majd rákérdezek, mi a szakértők véleménye.

Hazafele jövet találtam egy Half Price Books feliratot. Gyorsan leparkoltam, és benéztem a boltba. Valójában egy antikváriumról van szó, ahol a könyvesboltokhoz hasonlóan nagyon nagy a kínálat, és szépen katalogizálva van minden. Zenei könyveket nem találtam, de persze a Stephen King kínálat hatalmas. Rengeteg hardback, többek között megtaláltam az én gyűjteményemben is fellelhető Insmonia-t. Van külön first press részleg, ahol pl. több, mint $500-ért lehet venni King-et is. Én a paperback szekcióban néztem körül, és kiszúrtam a Dark Tower sorozat első négy részéből vadi új köteteket, amiket $4-ért nem volt szívem otthagyni. Ráadásnak pedig beszereztem egy ugyancsak tök új King könyvet, amiről eddig még nem is hallottam. Már csak az a kérdés, mikor fogom ezeket elolvasni?

További érdekes információ, hogy az állandó laptop-használattól mindkét kezemen ugyanaz a rész (ahol támaszkodnak a tenyereim) már kezdenek kikopni. :)