2006. II. 4. Dallas

Mivel lehet, hogy hamarosan hazahúzok, a mai napot shoppingolással töltöttem. Igyekeztem mindent beszerezni, amit meg akartam venni. Elvertem egy rakás lóvét, és vettem csomó jó cuccot. Összeírtam, hogy hova kell menni, mit kell venni, majd nekivágtam az útnak.

Elsőként az Apple Store-t céloztam meg, ahol újabb iPod kiegészítőket vettem. Így hétvégén jó nagy tömeg volt a boltban, szóval csak lekapkodtam a polcról, ami kellett (falitöltő, adapter hazai konnektorhoz, TV-kábel), fizettem, és húztam el. A számlázó eszköz kis kéziszámítógép volt a srác kezében, a számlát is mailben küldte el. Kár, hogy rossz címet adtam meg... A kocsiban kezdtem el tanulmányozni, mit is vettem, egyből kiderült, hogy rosszat. Mehettem tehát vissza. A töltő ugyanis a régebbi típusú, firewire csatlakozós volt. Ezt becseréltem USB-sre. Érdekes módon ez a régebbi még tartalmazott európai adaptert is, az újabb már nem. Így mégis meg kellett tartanom a rakás pénzért pluszban vett átalakítókat. Na mindegy, most már legalább a világ minden részén tölthetem a kütyüt laptop nélkül is. Persze ezekből a cuccokból van sokkal olcsóbb utángyártott is, de nekem eredeti Apple kellett. Még a cuccokhoz kapott zsák is sokkal igényesebb, mint máshol. Az Apple lényege a design.

Második pont: Rei, megvettem a kinézett hátizsákot. Van benne itató, ez a lényege. Nagyon fasza, a tetején külön iPod tartó is ki van alakítva. :) Körülnéztem a boltban, simán el tudtam volna még verni párszáz dollárt.

Következő lépésben a Grapevine Mills bevásárlóközpontot látogattam meg. Nos, ez olyan, mint a hazai shopping centerek, tehát nem az igényes fajta, hanem a tömegeket ellátó. Persze baromi nagy, többnyire ruha outlet store-ok találhatók benne, de van sok minden más is. A méretet jellemzi, hogy az egyik téren egy körhintát is felállítottak. :) Hömpölyög a nép, iszonyatos mennyiségű cucc mindenhol. Találtam Samsonites boltot, szóval most már nem lesz gond a cuccaimat hazavinni. Körülnéztem, jártam mindenféle boltokban, pl. egy retro shopban, ahol mindenféle régi cuccot lehetett kapni, pl. régi lemezeket, régi Coca-Cola-kat, régi flippereket, stb. Több Texas szuvenírboltban is jártam, ezek többnyire mindenféle giccses szart árulnak, meg lelkes hazafiaknak termékeket, pl. sok szar bumper-sticker-t. Itt is volt Virgin Megastore, de ami nekem kéne, az nincs sehol. Úgy néz ki, már nem lehet kapni, kénytelen leszek eBay-ezni. Egyébként egy Disney DVD-ről van szó, a második világháború alatt készített propaganda-rajzfilmek gyűjteménye található rajta.

Valamelyik játékboltban láttam ilyet:

Nosztalgia Atari, pont olyan, mint a régiek. :))

Jártam megint a Barnes&Nobles-ben, ahol két könyvet sikerült beszereznem a listáról, két másikat megrendelnek nekem, mailben értesítenek, ha megjött, a többi meg out of print, szóval máshol kell próbálkoznom.

Kitaláltam, hogy ebédelni (délután 5-kor) pizzériába kell mennem. Találtam egy olasz éttermet, de az ajtóból visszafordultam, mert túl puccos volt, franc se akar túl sokat költeni egy elegáns étteremben. Aztán annyira nem találtam semmit, hogy egy Pizza Hut-ba mentem be. Valójában ez egy Pizza Hut/KFC közös üzlet volt, minimális kínálattal. Leginkább drive-thru-ként üzemelnek ezek, esetleg elvitelre vesznek az emberek zabát. Azért én ott fogyasztottam. Itt tényleg ez az olcsó! Egy sajtos minipizzát, néhány tésztarudat és egy kis adag paradicsomos lötyit kaptam egy üres pohárral $5-ért. Valahogy otthon nem menne az ital-önkiszolgálás úgy, mint itt, azt hiszem. Ha már junkfood, legyen igazi, szóval Pepsi Cola járt a menühöz. Más igazából nem is volt.

Aztán persze a következő megállóban két pizzériát és egy újabb olasz éttermet találtam. Na mindegy, egyszer ki lehetett ezt is próbálni, ha már itt vagyok Amerikában.

A sok cuccal hazajöttem, és most megpróbálom behozni a naplóbeli lemaradásaimat.