2006. I. 23. Dallas

Munkanap kevés izgalommal. Ebédre újabb helyet kerestem fel, a dallashardcore fórumon ajánlotta valaki a mexikói Qdoba étteremláncot. Kicsit arrébb található egy, kb. 10-15 percre. Az a jó, hogy a neten tetszőleges lánc oldala megmondja irányítószám alapján a legközelebbi boltot.

Vegetáriánus burrito-t ettem. Nagyon finom volt! Nagy kerek vékony tészta, amit kicsit megmelegítettek (persze nem mikróban, hanem céleszközben), majd alapból rizst és babot pakoltak bele. Ez után lehet válogatni a következő zöldségek, lék közül. Én nemes egyszerűséggel az “everything”-et választottam. Viszonylag olcsó, $6-nál kevesebb volt az elég laktató pakk. Toltam bele tabasco-t meg valami másik fajta elvileg csípős lét, de meg sem közelítették egy Erős Pista színvonalát.

Munka után felkerestem a legközelebbi hivatalos Apple Store-t. Meglepő módon ezekből nagyon kevés van, egész Texas államban talán 5-6 darab. A délutáni csúcsforgalomban a highway nélküli útvonalat kértem a rendszertől, így viszont lassabban haladtam. A célhoz érve nem találtam a boltot. A közelben volt egy nagy bevásárlóközpont, gondoltam benézek, hátha. Na, ez olyan, mint a Galleria, csak egy kicsit igényesebb(!). Belépve egy nagy ruha és parfüm-bolton sétáltam végig, iszonyatosan igényes az egész, gondolom olyan drága is. A boltból kiérve egyből egy Swarovski márkabolt fogadott. Kerestem egy térképet, majd a segítségével lokalizáltam az Apple Store-t.

Mondanom sem kell, a bolt is úgy néz ki, mint az Apple termékek. Nagy tér, kevés cucc, minden szépen elrendezve. Minden számítógép mellett ott az iPod vagy az iPod Nano. Túl sok iPod kelléket nem találtam, persze a hivatalos cuccokból volt minden, pl. a fali töltőhöz itt kapható utazókészlet is, szóval van európai csatlakozó. Persze minden rohadt drága. Most már bővül a beszerzendő kiegészítők listája... Így lesz a $300-os iPodból kb. $500. A tokok között újdonságot nem találtam, így végül megvettem azt, amit már korábban kinéztem, egy szilikonos védőt, egy csomagban három szín van. Kipróbáltam, egész jó. Így már be merem rakni a zsebembe. 6000 Ft-ot simán megér, nem? :) Ráadásul ez nem is Apple gyártmány.

Hazafelé igyekeztem, hogy még elérjem a vacsit, és ne mikrós popcorn-t kelljen ennem. Az utolsó pillanatban toppantam be, de még simán tudtam enni alufóliába csomagolt héjában sült krumplit sajtszósszal és salátával, plusz sör. Király volt.