2006. I. 22. Dallas

A mai napra egy dinoszaurusz-leletekkel teli nemzeti park megtekintését terveztem, de sajnos reggel az ablakon kinézve már tudtam, hogy változik a program, ugyanis ittlétem alatt most először esett az eső. (Éjszakai esők voltak már eddig is, de az nem különösebben zavart.)

Reggelire jól bezabáltam, hogy ma is megspórolhassam az ebédet, kipróbáltam a süsd-magad wafle-t, ami olyasmi, mint a gofri, csak nem édes. Persze jó nagy, lekvárral és mézzel zabáltam fel.

Reggeli közben a következő termék reklámját tekintettem meg:
http://www.doggysteps.com/
Hihetetlen.

Változott tehát a program, délelőtt pótoltam a lemaradt naplóbejegyzéseket, majd elmentem iPod-tartozék beszerző körútra. A Fry’s megint jól le volt rabolva, nem találtam dokkolót. Azért ha már ott voltam, átnéztem a kínálatot. Hatalmas ipar épül az iPodokra, van 50 féle tok, különféle töltők, fejhallgatók, tartozékok. Jó ötlet a csatlakoztatható mikrofon, vagy az FM rádió adó, amivel tetszőleges frekvencián fogható az iPod mellé rakott rádión a zene.

Egy tokot mindenképp kell vennem, nekem a zokni tetszik a legjobban, de sajnos elég vékony, és nem védi rendesen az iPod-ot. Ráadásul pofátlanul drága. Szóval kénytelen leszek mást keresni.


Továbbmentem a következő boltba, ahol találtam is dokkolót, rá volt írva, hogy az összes színes-kijelzős iPoddal működik. Aztán amikor a következő boltban kiszúrtam azt, ami kellett volna, akkor rájöttem, hogy nem lesz jó, mert ez egy régebbi kiadás, amire akkor volt igaz a felirat, amikor még nem jött ki az új, 5. generációs iPod. Itthon kibontva be is igazolódott a félelmem, sajnos a korábbi, nagyobb iPodok illettek bele rendesen.

Az ebédre fogyasztott piritós után tehát újra elindultam, vissza a boltba, becserélni az újabbra. Nem meglepő, itt a cucc visszavitele is kicsit másként folyik, mint itthon. Egyből elémnyomtak egy papírt, amin kitöltöttem az adataimat. Mivel az újabb dokkoló nem volt, azonnal visszautalták a pénzt a kártyámra szó nélkül, a visszavitt vadi új dobozt pedig behajították egy ládába. Gondolom megy a szemétbe. Itt ilyen kis tételekkel ($40) gondolom nem szaroznak.

A következő boltban megvettem az újabb dokkolót, amivel bár alapból nem kompatibilis az új iPod, bele lehet illeszteni a hozzá kapott kis alkatrészt, és így már jó. Az Apple termékek leginkább abban különböznek a más gyártók cuccaitól, hogy nagyon igényesen meg vannak csinálva. Még egy dokkoló is úgy van becsomagolva, hogy örömmel bontja ki az ember.

Mászkálás közben jártam még Toys ‘R Us játékboltban, ahol persze hatalmas volt a kínálat, jópár SpongyaBobos cuccot találtam. Az is durva, hogy tök mindegy, milyen boltban jár az ember, kaja mindenhol van. Még a számtech boltokban is lehet venni csokikat, üdítőt. A Fry’s-ban étterem is van.

Benéztem egy hangszerboltba, durva!! Kb. 300 gitár, basszusgitár, erősítők, dobcuccok, stb., stb. Külön stúdiótechnika, és egyebek. Egy kép a falról:


Következő állomásom a Rei nevű outdoor bolt volt, amit a túrafelszerelés topicban ajánlottak nekem. Az otthoni túraboltokat kb. 5-tel kell szorozni, hogy a közelében járjunk az itteni méreteknek. Belépve egyből kiszúrtam a táskát, amit ajánlottak nekem, nagyon jól néz ki, szóval szerintem megveszem. Nem drága, csak $100. Sajnos zárás előtt értem oda, szóval nem volt időm rendesen körülnézni, de rengeteg dolog van, szóval majd legközelebb tanulmányozom a többi terméket is. Szerintem egy esőkabátot fogok még venni.