2006. I. 21. Fort Worth

A szombati nap a Fort Worth Zoo látogatásával telt. Kb. 11-re értem oda, délután négyig, a zárásig pont be tudtam járni az egészet. Szóval elég komoly állatkertről van szó rengeteg állattal. A körülmények sokkal jobbak, mint a Dallas Aquariumban, de persze sokszor még így is kevés a hely a fogvatartottaknak. A legtöbb időt az emberszabásúak házában töltöttem. Gorillák, csimpánzok, orángutánok üldögéltek, többnyire láthatóan nagyon unták magukat. Tipikus esetét láthattam az “akkor most ki van az üveg mögött” dilemmának, az emberek sokszor idiótábban viselkedtek, mint az őket néző majmok. Külön élmény volt, amikor az egyik gorilla integetett nekünk. :) Szerencsétlenek...

Láttam zsiráfokat, elefántokat, orrszarvúkat, oroszlánokat, gepárdokat, fehér tigriseket, kengurukat, volt kígyós ház, néhány kisebb cápa egy minimális akváriumban, rovarok, denevérek, papagájreptető, ahol lehetett etetni a madarakat, rája-simogató, ragadozó madarak (sasok, keselyűk, baglyok), külön rész a texasi élővilágról, stb. Nehéz lenne felsorolni mindent. Koalák is lettek volna, csak őket visszavitték az adományozó állatkertbe. A fényképezőgép persze pár kép után lemerült (egy darab konnektor-átalakítóval nehéz mindent tölteni), szóval többnyire gagyi telefonos képeket csináltam.

Oroszlány anyuka a kölykökkel:


Két mókussal us találkoztam, nagyon közel merészkedtek az emberekhez:


Kenguru gyerekkel a zsebében:










Az egyik elefánt festményei, amiket meg lehetett venni:






Punk kacsa:




A legnagyobb gorilla:















Este végül nem mentem sehova, mert nem volt kedvem, inkább megnéztem újra a Butterfly Effect rendezői változatát, 10/10. Az este további részében Mezővel csevegtem jó 2-3 órát. :)

http://www.fortworthzoo.com/