2006. I. 17. Dallas

Ahogy megszokom az ittlétet, fogynak az izgalmak. Egész nap dolgoztam, semmi extra. Ebédre a szendvicsesbe mentünk, ahol egyszer már voltam. Valami zöldséges szendvicset ettem, amihez szokás szerint chips járt. Aztán meg csodálkoznak, hogy hízik mindenki. A TV-ben is felváltva mennek a fogyasztó- és hamburger-reklámok.

Munka után megint elmentem könyv-nézőbe, most a Barnes & Noble hálózat egyik kirendeltségét kerestem fel, ez egy népszerű könyvesbolt-lánc. Persze mondanom sem kell, különálló hatalmas épület nagy parkolóval. Bár otthon is vannak nagy könyvesboltok, mint pl. egy többszintes Libri, itt sokkal több könyvet halmoztak fel. Tematikusan elrendezve minden, olyan szinten, hogy minden témának külön polca van, de nem úgy, hogy pl. számítástechnika, hanem azon belül is külön Linux, Oracle, stb. Minden témán belül legalább 50 könyv. Jól jellemzi a választékot, hogy 3 fajta Budapest-térképet találtam. :)

Az otthoniakkal ellentétben nem nézik rossz szemmel, ha a helyszínen kezdesz el olvasni egy könyvet, sőt! Vannak fotelek, amikben bárki annyit olvas, amennyit akar. Diákok üldögéltek bizonyos sorokban a földön füzettel, és jegyzeteltek. Szóval valamilyen szinten könyvtárként is üzemel a bolt. Az újság-kínálatot kb. felfogni sem bírtam. Vajon ki a franc olvassa el ezt mind? Legalább 15 féle magazin vásárolható egy témában, legyen az bármi. Esküvő, kutya-macska, lovaglás, autók, akármi. Találtam egy külön polcot Star Wars, Star Trek könyvekkel. Volt vagy 2-300 könyv csak ebben a témában.

Érdekes még, hogy rengeteg életmód-könyvet lehet kapni. Hogyan legyünk boldogok, sikeresek, stb. Hatalmas a kínálat.

Amiket érdekesnek találtam, azok persze a King könyvek, amikből találtam szép számmal, és a Postsecret könyv, amit szerintem meg fogok venni. Amiket igazából kerestem, azokat nem találtam meg, legközelebb listával megyek, amivel rá tudok kérdezni, mi merre lehet, mert magamtól az életbe nem találok meg itt semmit.

A boltból kijőve megértettem, mi ihlethette a Dark Half c. King könyvet. Eddig is láttam már elektromos vezetékeken sok verebet, de most egy sokezer madárból álló falka szállta meg a parkolót. Hihetetlen, ilyet sem láttam még. Verebek mindenhol! A földön, a parkoló autókon, a fákon, a vezetékeken, stb. Gyorsan beültem az kocsimba, és elhúztam, hogy ne legyek csupa madárszar. Elég félelmetes volt a látvány amúgy is. Rendes fotót nem bírtam csinálni, csak ezeket:

Vacsorára húsos saláta volt, szóval szedtem pár szelet vajas kenyeret, majd itthon elfogyasztottam hozzá a maradék zöldségeimet.

Az esti program: filmnézés a változatosság kedvéért. A Hallhatatlanok c. animációs filmet kezdtem el nézni, nagyon gagyi. Szar magyar szinkron, béna számítógépes grafika, nulla sztori. A végén már majdnem elaludtam a vacsorához elfogyasztott sörnek köszönhetően, szóval inkább lefeküdtem aludni, pedig még este 10 sem volt.