2006. I. 12. Dallas

Reggel számlakivonat fogadott, szóval gyorsan lementem és meghosszabbíttattam a szobát. Reggelire most meleg édes kenyérszerűseget ettem, megkóstoltam az itt elég népszerű szirupot, ami semmi extra, édes lé.

A melóban nem volt szinte semmi. Elüldögéltem. Ebédelni ma már gyalog mentem. Kb. 7-8 percre található a kajálda, ahol tegnap is voltam. Elég fura, itt szinte soha senki nincs az utcákon, gyalog nem járnak az emberek. Van néhány buszjárat, de szerintem senki nem használja ezeket. Zebrák sem léteznek, az átkeléshez mindenhol meg kell nyomni a gombot, hogy a lámpa WALK-ra váltson, aztán hajrá. Van egyébként olyan átkelő is, ahol óra számlál vissza, hogy még meddig lehet átkelni. Jól megpakoltam a tányérom mindenféle érdekes kajával, finom volt. Kipróbáltam továbbá a legtöbb helyen kapható ice tea-t is (free refill természetesen), eddig nem ittam, mert azt hittem, rohadt cukros lesz, de nem. Finom. Megkóstoltam továbbá a híres-neves Kikkoman szójaszószt, nem rossz. Visszafelé sétálva egy mókus futott el az egyik parkolóban.:)

Délután már a céges mailjeimet sem értem el. Végigolvastam az összes létező fórumot, egy teljes Matula Magazin számot, stb. 6-kor húztam el, a legfontosabb feladat mosószer beszerzése volt. Kipróbáltam, mit mond a navi rendszerem. Mutatott egy Tom Thumb-ot kb. 1 mérföldre. Na, ennek megörültem, el is mentem a kijelölt helyre, ami egy külvárosi házak közötti kis utca volt, Tom Thumb nélkül. Kettőből semmi, azt hiszem, ezt a funkciót többet nem használom. Elmentem tehát a már ismert Tom Thumb-ba, és vettem kb. $4-ért valami mosólét.

Gyors vacsi: saláta, pirított vajas kenyér. Sört sajnos nem tudtam inni, mert kaja után kocsiba pattantam, és megint a Red Blood klubhoz hajtottam. Elvileg ezek a bandák játszottak volna: Thieves and Assassins, Another Day, Games and Theory, Jesse Pommeroy , GetxBent. Ez nem teljesen így volt a valóságban, tutira volt pl. a Ten 33, ami nem szerepel a listán. Mindenesetre 3/4 8 körül, érkezésem után pár perccel kezdett az első banda, ami valami oldschool jellegűt játszott igen amatőr módon. A második banda tetszett, azt hiszem, ezt hívják technikás hardcore-nak. Rikácsoló ének, kusza ritmusok. Jó volt. Aztán következett pár sablon zenekar, végülis szerintem semmiben nem tértek el olyan zenekaroktól akik hazánkba is el szoktak látogatni. Végül az Another Day-t néztem meg, akik dallamosabb hc/punk egyveleget játszottak, tetszett, megvettem a CD-jüket is $7-ért. Pofátlanul olcsó.

A közönség soraiban főleg a zenekarok tagjai szerepeltek, fizető jó, ha 15 ember lehetett. Szóval nagyon kevesen voltunk, mégis jó volt a hangulat, itt nem a félkörben állás a jellemző, akár egyedül is nekiállnak mosholni az arcok, nyomják a circle pit-et, stb. A közönség soraiban rajtam kívül talán 3 emberen volt over 21 karszalag, a többiek mind fiatalabbak voltak. Így aztán külön vicces volt nézni, ahogy a 17 éves kislánykák rajzolgatták az X-et a kezükre. Itt a legtöbben még csak sört sem vehetnek. Kb. a második zenekar alatt jelent meg a közönség soraiban egy érdekes figura. Kis alacsony fickó, akinek a jobb oldala teljesen nyomorék. Nos, nem szarozott, az első sorban nyomta a mosh-t, néha felment a színpadra énekelni a zenekarral, majd egy húrszakadás közben előadott egy rap számot basszus-dob kísérettel. :)
A koncertekre jellemző a rövidség, a legtöbb zenekar megelégszik 4-5 előadott számmal. Így fél 11-kor el is indulhattam haza, mert a főzenekar Thieves and Assassins tagjai sajnos nem érkeztek meg időben, feleslegesen várni meg már nem volt kedvem.

Itthon kipróbáltam a mosógépet. Remélem, egyben lesznek a cuccaim, amikor mindjárt kiszedem őket... Siker!