2007. I. 13. Beijing

Újabb taxis kalandok! Kezdjük tegnap este.

Mi az abszolút lehetetlen? Pekingben kétszer ugyanabba a taxiba ülni. Nekem mégis sikerült. Amikor mutattam a melóhelyem címét tartalmazó papírt, a fickó épp csak ránézett, vigyorgott, és már indult is. És oda is talált. Úgy látszik, esténként a szállodám melletti utcában szokott álldogálni.

Meló nem volt számomra, szóval megnéztem két és fél részt a sorozatomból, majd taxi haza. Vicces fickó volt a sofőr, jól elbeszélgettünk az úton. ő kínaiul, én magyarul. Nem tudom, miért volt olyan jó kedve, de mindegy is.

Aztán ma délután következett a szokásos balhé, hogy jutok el a kedvenc kajáldámba? Gondoltam, a portán biztos megoldják. Levittem az újságkivágásomat a címmel, elmagyaráztam, hogy a taxi soha nem talál oda, ezért írjanak valami részletesebb guide-ot, amivel oda lehet jutni, esetleg hívják fel az éttermet, ott a szám. Összeült a kupaktanács, 3-4-en nézelődtek a neten, térképen (ócska áttekintő térkép, nekem is van, csak a főutak vannak rajta, a hely meg bőven északabbra van), aztán leírta egy papírra az egyik gyerek ugyanazt, ami az enyémen is rajta volt. Hívtak egy taxit (megint fekete saját jött, de legalább rendesen óra szerint kellett fizetni), akivel megint dumáltak egy csomót, ő se tudta, hova kell menni, aztán végül a taxis hívta fel a helyet, ahol elmondták neki, oda is talált. Ez mind fasza, de következő nap így megint ugyanott vagyok... Hogy ne legyen egyszerű a helyzet, nem tudott visszaadni, szóval még elrohant pénzt váltani, utána tudtam menni enni.

Arra nem gondoltam, hogy szombat este van, a hely megint dugig volt, szerencsére nekem még jutott egy hely a konyha bejárata mellett egy falhoz állított asztalnál a sarokban. A később érkezőknek már várni kellett, hogy sorra kerüljenek. Marhahúst ettem, és egy újabb teát próbáltam ki, amiben virágok úszkáltak. Nagyon jó volt. Szerencsére az ajtóban találtam névjegykártyát a helyhez, amin van térkép is, szóval mostantól ide fogok találni simábban, remélem.

A mosásból még hátravoltak a pólók, gondoltam, a poén kedvéért kipróbálom a jakuzzit. Pólók a meleg vízbe, rá egy rakás mosószer, mivel még a flakon fele megvolt, majd jakuzzi bekapcs. Elég szépen habzott, hagytam még egy kicsit. Az eredmény elég vicces. :)))