2006. XII. 17. Beijing

Kezdek rákattanni a Lost-ra, szóval indulás előtt megnéztem egy részt, így nem sok időm maradt nézelődni. Az egyik weboldal ajánlott egy utcát, ahol elvileg lehet punk zenéket is találni. Eltaxiztam hát a helyszínre, ahol persze punk zenét nem találtam, de volt pár CD/DVD bolt brutális árakkal. Persze a legtöbb cucc valószínűleg hamisítvány. Elég nagy a kínálat, az utcán kis asztalokon is árulják a celofánba csomagolt toknélküli filmeket. Lehet még kapni számítógépes játékokat is. A sok kínai film/zene mellett van sok európai, amerikai cucc is, fillérekért. A hatalmas box-setek a legjobbak, különböző gyűjtemények, teljes sorozatok nevetséges áron. Volt pl. Vészhelyzet season 1-8 orvosi táskában, Gyűrűk ura teljes minden fadobozban, Simpsons akárhány sorozat egyben, 24, Lost, néhány South Park. Mondjuk egy teljes South Park sorozat belekerül 1000 Ft-ba. Ha nem lenne dugig a táskám, tuti bevásárolnék minden ilyen baromságot. Végül csak egy Thrice DVD-t vettem, komoly 200 Ft-ért. Remélem le bírom majd játszani. (Le.)

Taxi a közeli melóhelyre, találtam egy éttermet, ahol angolul is kinn voltak az ételek nevei. Csak egy volt a bibi, az étlapon szereplő összes ételben volt hús vagy hal vagy valami más, amit nem eszem meg. Végül valami Thai rizst találtam, rákérdeztem, hogy ez vegetáriánus? Mondta a csaj, hogy aha. Nem volt túl meggyőző. Elég sokat kellett várnom, aztán kaptam kis csészében tojáslevesnek kinéző valamit, benne pár paradicsomdarab, majd a főétel zöldséges rizs volt, benne kesudió, ananász és hasonló érdekességek, mint néhány szem rák, meg szalonna... Bár mások késsel-villával ettek, én pálcikát kaptam. Nagyon ügyesen halásztam ki a nem vegi elemeket a kajából, és a nem éppen tömbös rizst is be tudtam valahogy lapátolni a számba.

Megint alig maradt időm fagyizásra, ráadásul csalódnom kellett. A cucc, amit kaptam, nem volt túl jó sajnos. Valószínűleg valami előre csomagolt és fagyasztott akármi lehetett az alapja, mert nagyon kemény volt, és nem volt időm kivárni, amíg megolvad egy kicsit... Na mindegy, legközelebb valami másikat eszem.