2006. XII. 9. Beijing

Nem túl nagy élmény az éjszakai meló, felkeltem, aztán már lassan sötétedett is. Kis pöcsölés után betaxiztam a munkahelyemhez, körülnéztem az utcában. Leginkább kajáldát kerestem, ahol majd megértik, hogy "vegetarian". Végül bemerészkedtem egy mikulásokkal és karácsonyfákkal díszített helyre, ahol persze nem értették, de el bírtam magyarázni. No meat. Hatalmas választék volt no meat kajákból, vegetarian pizza. Mindegy, ha már ott voltam, rendeltem. Azt hinné az ember, hogy a világ másik végén majd menekül a karácsonyi felhajtástól, de persze a turisták részére fenntartott helyeken ugyanúgy megy az őrület. A felszolgálókon piros sapka, mindenhol karácsonyfák, és a szörnyű amerikai karácsonyi dalok ömlenek a hangfalakból, a szállodában is. A pizza jó volt, helyi viszonyokhoz képest szerintem elég drága. Szívesen ennék kínait, de hogy magyarázzam el, hogy mit akarok? Nagyon nehéz bármit csinálni kínai kísérő nélkül tök egyedül egy olyan országban, ahol semmilyen nyelven nem beszélnek. Kb. így érezheti magát egy külföldi Magyarországon. De ő legalább a betűket el bírja olvasni...

Fotóztam párat a környékről, de nem lettek túl jók. Benéztem a közeli shopping centerbe, 6 szinten rengeteg ruha fogadott, persze nagyon olcsó minden. Kár, hogy a ruhák nem hoznak lázba. Persze mennék keresni túracuccokat, de hogy a francba találok meg egy ilyen boltot? Benéztem az egyik sarokban található kis iPod szaküzletbe, de amikor már három eladó állt a sarkamban, és érdeklődött, hogy mit szeretnék (persze angolul nem beszéltek), akkor inkább elhúztam. Irány a Haägen-Dazs bolt! Amikor a kollegámnak meséltem, hol fagyiztam, kikerekedett szemekkel nézett, hogy ilyen luxusüzletbe betettem a lábam? Annyi volt a 2 gombócos fagyikelyhem, mint az egész ebédem, de nem nagyon érdekel. Otthoni viszonyokhoz képest nem annyira drága, és ez Haägen-Dazs!!! Spéci kehelyben csoki és valami gyümölcsfagyi, meggyes öntet, pár szem meggy, spéci kis csokicsíkok, tejszínhab, stb. Azt hiszem, végigzabálom az étlapot. Lehet kapni azt a bizonyos fagyi-fondue-t is, amire nagyon fáj a fogam, csak sajnos kb. 20 gombóc fagyi van benne plusz gyümölcsök és a forró csoki, amibe mártogatni kell, egyedül nem bírnám megenni. Ha nem lesz kivel kipróbálni, valahogy majd fél adagot kérek.

Következett a munka, hajnal 5 körül már végeztünk is, a hazaúton megint a csajszit vittük el, a környék még mindig durva, ahol lakik. Oda-vissza olyan taxival utaztam, ahol a sofőr kis rács mögött ül. Vicces, ahogy be van építve a kalitka a kis autókba.

Földrengés esetén ne liftezz!


KFC itt is van.




Cipőbolt








Kaotikus közelekedés.